Afscheid komt steeds dichterbij..Nog 2 weekjes!!! - Reisverslag uit Germiston, Zuid-Afrika van Ester Korf - WaarBenJij.nu Afscheid komt steeds dichterbij..Nog 2 weekjes!!! - Reisverslag uit Germiston, Zuid-Afrika van Ester Korf - WaarBenJij.nu

Afscheid komt steeds dichterbij..Nog 2 weekjes!!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ester

03 Juni 2010 | Zuid-Afrika, Germiston

Hallo beste lezers en lezeressen, hier één van mijn laatste verhalen over het fantastische Zuid-Afrika! Het wordt hier steeds kouder maar gelukkig zijn we net voor de ergste kou vertrokken en hopen we op wat meer warmte in ons kleine landje..

Het afscheid komt nu steeds dichterbij maar aftellen deden we natuurlijk allang! Nu nog precies 16 nachtjes en dan zweven we al in de lucht richting NL!! En dan kan ik terug kijken op een supergaaf en leerzaam avontuur, kijk ik uit naar mijn familie die mij op staan te wachten en natuurlijk een bordje overheerlijke Hollandse Andijvie of een frikedel mayo…:) (en alle andere Hollandse/Urker specialiteiten die ik hier heb moeten missen)

Afgelopen zaterdag hebben we de finale van rugby gekeken met een kamer vol volk en genoten van de heerlijke Afrikaanse kookspecialiteit ‘potje kos’!! En natuurlijk heeft ons favoriete team gewonnen en ooh het is zo leuk als er in 1 kamer 2 soorten supporters zitten:) Na het eten werden we geroepen en werd er even verslag gedaan wat voor restanten van dieren er in zaten… Maar omdat wij zo heerlijk gegeten hadden kregen ze niet de reactie die ze verwacht hadden haha:)
We zijn de rest van het weekend in Germiston gebleven en hebben aan onze schoolopdrachten gewerkt. Jaha goed he:)
Zondag zijn we naar die grote kerk geweest waar we iedere zondag zijn. We zouden buiten kerk houden vanwege de afsluiting van het thema ‘kerk’. De bedoeling was dat we dan een soort picknick zouden houden maar omdat er regen voorspeld was hielden we dit in de kerk. We zaten in groepjes op de grond en hebben een hele mooie maar vooral speciale dienst gehad.. Ik heb zeker genoten!!

Vandaag is het donderdag en gaan nu onze koffers inpakken want we vliegen morgenochtend vroeg naar Durban voor een weekendje om daar wat meer van de warmte te voelen! Beetje bijkleuren op het strand hmm heerlijk!! Nu zullen er een aantal mensen wel gaan denken waar doen die arme studenten dat van?? Nou om heerlijk te zijn doen we dit van onze laatste centen…:):)

Gister hebben we voor de laatste keer supervisie gehad en ik heb daar (op z’n Afrikaans gezegd):‘verskriklik’ van genoten!! Ook mijn verslag wat ik hiervoor moest maken heb ik met heel veel plezier getypt. Heleen en ik kregen een officieel rapport over de afgelopen periode met de feedback van de supervisor. De feedback was super positief…Yesjaa!! Heleen en ik rezen zowat de bank uit:) Het was wel een rapport met dure Engelse woorden maar vertaald was het toch positief!!

Dinsdag vieren we afscheid met de kinderen want woensdag begint voor hun de lange vakantie. Alle scholen zijn voor 5 weken gesloten vanwege de WORLD CUP… Het is zogenaamd in het belang van het kind maar ik denk toch echt dat het de leraren zijn die een wedstrijdje willen bijwonen:)
Afijn de meeste kinderen van Epworth gaan naar familie, vrienden of pleegouders dus zit voor ons het werk er op. Gek klinkt dat eigenlijk want voor mij lijkt het nog best ver weg terwijl het over een paar dagen al is.. Maar goed we hebben de kinderen lang van te voren al voorbereid en geïnformeerd wanneer we weggingen dus kan ik het afsluiten. Dit heeft nog wel wat gekost hoor want dit gevoel is er pas sinds kort.. Ik vond het heel moeilijk om alles achter me te laten. Ik zat maar te piekeren hoe het verder zou gaan en of ik wel genoeg betekend heb e.d. Maar gelukkig heb ik een supergoeie supervisor en een superlieve buddy die me daar doorheen geholpen hebben!! Ik ben me meer bewust geworden van mijn kwaliteiten die ik heb ingezet en wat ik de kinderen geleerd heb en voor hun betekend heb!! Het is nu tijd om terug te gaan en mijn stage af te sluiten want 5.5 maanden zonder je familie is toch wel heel lang…….!!!!!

Voor degenen die af en toe kaartjes sturen lijkt het me niet meer zo slim om nu nog wat op de post te doen want voor die tijd dat het in Afrika aangekomen is ben ik alweer back in the country en mogen jullie mij in levende lijve benaderen…:)

Ik wil bij deze iedereen maar dan ook echt iedereen bedanken voor alle reacties op mijn site of hyves en ook de mails en de VELE kaarten die ik heb ontvangen!! Ik heb hier baie van genoten en ben er superblij mee!!! Ik gaat allemaal in mijn memory box waar ik alles in ga bewaren over mijn ervaringen in het supergave en prachtige Zuid Afrika!!!!!!
Dit heb ik de kinderen waar ik mee werk ook verteld want daar heb ik de afgelopen week memory boxen mee gemaakt. Prachtig om te zien hoe verschillend ze te werk gingen en hoe persoonlijk ze ieder hun eigen box gemaakt hebben!! Enfin hier gaan zij ook ieder hun eigen memories in bewaren inclusief de foto’s van ons:)

Baie drukkies en soentjies van een Afrikaantje :)

• 03 Juni 2010 - 19:09

Tante Marjo:

ik schiet vol van emotie

OMDAT JULLIE WEL NAAR DURBAN KUNNEN EN IK NIET.................

• 03 Juni 2010 - 19:50

Marijke Romkes:

Hey ester,

Nou nog een laatste reactie dan vanaf de giek. Het was weer een super leuk verslag om te lezen, maar het word nu toch wel echt tijd dat we de verhalen van jou zelf gaan horen!
    Sterkte met het afscheid, en niet te bruin worden daar in Durban, want er lopen hier nog een paar figuren rond waar wij vreselijk wit bij lijken.
    Groetjes Marijke.

En tante marjo, wat let je, boek op een paar dagen zon!!!!!

• 03 Juni 2010 - 20:08

Joke De Vries:

Ha Ester,
    Nou wij vonden het ook elke x super om je ervaringen te lezen zo verweg en dan toch zo dichtbij. Geniet nog lekker van je weekendje weg en van de kids. En ja hoor eindelijk kunnen wij ook bbq jij hebt ons de hele winter lekker zitten te maken daar maar nu gelukkig wij ook. Nou Ester tot over 2 weken.

En dan niet te vergeten natuurlijk OENKIEPOENKIE

• 04 Juni 2010 - 06:06

Lummie :

Heee Ester,

oe lekker ff een weekendje weg nou geniet er van, ff een kleurtje maar niet teveel! Niet bruiner als mij worden.
    Maar op Urk kunnen wij ook heerlijk van het zonnetje genieten dus de korte broek gaat aan haha.
    Heb je verhalen altijd met veel plezier gelezen maar daar zijn de de boertjes natuurlijk altijd goed in! :)
    nou geniet nog van je laatste tijd daar met al die lieve mensen en kinderen waar je al die tijd mee hebt gezeten.
    Nou tot snel......

Groetjes lums

• 04 Juni 2010 - 07:13

Botterbloempies:

weer met plezier je verslag gelezen kijk naar je uit op urk ik hoop dat je mijn laatste brief nog ontvangt. ester en heleen een veilige vlucht toegewenst groetjes de botterbloempies

• 04 Juni 2010 - 09:21

Marijke De Vries:

man man, wat een tijd alweer bijna een half jaar voorbij... heb met plezier je verslagen gevolgd!! hele ervaring, neem je de rest van je leven mee... :D nou ester doe die laatste dagen kalm aan en ik zie je vast wel weer op Urk!!
    liefs je SPW moat hihihi..

• 04 Juni 2010 - 17:29

Marjanne:

As je thuis bent, moeten we snel even wat afspreken!!! ;-) Geniet er nog maar even van.... Ben echt wel een beetje jaloers op je!! hahaha...

• 05 Juni 2010 - 17:42

Joke:

Heey Nichte!!

Jij gaat alweer bijna terug..en ik moet nog even haha gelukkig gaat het voor mij ook snel voorbij ( vind ik). dus nu kun je mijn site ook bijhouden! haha Maar veel plezier en zon in je weekend Durban, Kijk ik kan gewoon op dezelfde plek blijven met 30 graden haha, ennuh ik zie je wel in september!!

• 06 Juni 2010 - 19:10

Tante Marjo:

ff een reactie op Jan L ....wegen kunnen anders lopen! maarre ze kunnen via omwegen toch elkaar wel weer eens raken
    enne ik VERWACHT gewoon dat je op bezoek blijft komen....!
    ik mis je al vele weekenden { terwijl we GEEN appeltaart hadden!!!
    l gr

• 08 Juni 2010 - 08:47

Nelleke:

heeeeeeeeeej nog ff ... nog elf daagjes...

groetjes nelleke

• 08 Juni 2010 - 17:33

Helena:

Leuk zo'n memorybox voor de kinderen! Als we eerst maar jou memorybox kunnen bekijken. Ben benieuwd naar al je foto's en verhalen!

xxx je moat

• 09 Juni 2010 - 18:44

Joke De Vries:

Hé Ester,
    Hoe was het gister met jullie's afscheid van de kids? En hoe hebben jullie het gehad op vakantie? Ben benieuwd. Nou het aftellen en afscheid nemen is begonnen, veel succes deze laatste paar dagen. En we zien je volgende week wel weer. Nog 1 zondag zonder jou koffie en dan mag jij ons weer bedienen, al deed je zus het ook super hoor. Nou OENKIEPOENKIE (dat zeg je deze dagen zeker erg vaak!!!!) En met 6 maanden hebben we weer 5december hé dat hou deze dag vrij. Groeten Joke

• 09 Juni 2010 - 19:18

Heleen Van Laar:

Heeej pop,

Jaman.. dachten ze ook nog dat wij zouden verschieten nadat ze vertelden dat we schapenhersenen, varkenslever en kudukont hadden gegeten, nou wat geven wij daarom;) 'T was heerlijk, oejoe:p Wat zullen wij verskriklike groot zijn als wij terugkomen in NL.. wij blijven rijzen:D:D Morgen gaan we er een leuke dag van maken hoor!!

Lots of love, je buddddd:D

• 13 Juni 2010 - 08:57

Tante Nelleke:

heej schatjus .. nog ff .. ik kan bijna niet wachten als je eerst maar met beide benen weer op shiphol staat..oejoe.. zal nog wel een lange reis zijn ..

nou tot heeeeeeeeel snel.. knuffff...van ons

• 13 Juni 2010 - 11:20

Jeanet:

Ha Ester,

Geniet er nog even van die laatste dagen! Succes met afscheid nemen, want dat zal best moeilijk zijn. Ik wens jullie een hele goede terugreis en succes met reintegreren in ons kikkerland :)
    Ik zie je vast snel, want het rooster aan de Ingeland staat vol Esters

groetjes, Jeanet

• 13 Juni 2010 - 19:20

ha die Ester en heleen
    nog een paar daagjes in Africa en dan begint het herstellen van de Urkertaal weer hahaha
    We hebben vandaag voor de laaste keer de koffie van de andere knappe lady,s gekregen ,maar nog ff en dan heb jij die taak weer hihihi
    je ome Jan en ome Teun zullen je wel ff bij praten of ze wel efficient genoeg waren hahhaha
    nog veel plezier daar en vergeet geen spullen mee te nemen o.a paspoort!!!!!
    l gr tot gauwwwwwwwwwwwwwwwwww