8 maart ’10 Pretoria - Reisverslag uit Germiston, Zuid-Afrika van Ester Korf - WaarBenJij.nu 8 maart ’10 Pretoria - Reisverslag uit Germiston, Zuid-Afrika van Ester Korf - WaarBenJij.nu

8 maart ’10 Pretoria

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ester

08 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Germiston

Waar was ik gebleven..? Oh ja ons overheerlijke weekje Kaapstad had ik al genoeg over verteld:)

Na deze fantastische week konden we onze koffers eigenlijk wel gesloten houden want we gingen dat weekend 'kuieren' bij fam. Jonkers. We hebben daar 's avonds genoten van een ‘potje kost’ gemaakt door ome Henk waar van alles in zat maar waar we onze vingers bij af konden likken.. Met een volle maag stapten de 4 meiden bij de jongens in het bakkie om op jacht te gaan, in de hoop dat we toch niet echt iets gingen schieten.. Het zou ook wel wonderlijk zijn als dit gelukt was want met al die herrie en dat gelach hebben we hooguit 2 konijntjes gezien en nog niet eens raak geschoten..!

Zondags zijn we weer naar de kerk geweest waar ik zeker heb genoten van de mooie liederen die we zongen. O.a. psalm 134 klonk ons bekend in de oren! Uit de kerk stond er een heerlijk stukje melktaart klaar maar dit keer zelfgebakken..mmm!!

’s Middags gingen we op bezoek bij de buren (ja een paar km verderop, dat noemen ze dan je buren). Het was daar zo groot dat we een wandeltocht konden maken door de tuin, gezellig hoor..!! Voor de verandering hadden we maar weer eens een braai:) We konden die hele mensen niet maar we werden met open armen ontvangen!! Voor het eten gingen we in een kring staan om een zegen over het eten te vragen en werd er zelfs bedankt voor de Hollandse gasten:)
Heleen en ik zijn later die middag naar huis gegaan maar de Helene & Jeanne waren nog 2 extra dagen uitgenodigd op de plaas. Tjah zo gastvrij gaat dat nou hier!!

De kids waren zo blij om ons weer te zien!! We kregen knuffels van iedereen en om de beurt vertelden ze dat het maar saai was zonder ons want ze hadden niet 1 x ‘the waterbottle-game’ gespeeld:)
Ik was gewoon verbaasd toen ik ging helpen met het huiswerk. Bijvoorbeeld Silindile, zij is een meisje wat haar huiswerk al zat is als ze 1 woord teveel moet lezen en nu wilde ze het hele hoofdstuk uitlezen!! Ik vond het zo gaaf om dit mee te maken..!! Dit is hetzelfde meisje wat met een mes in haar handen stond. Het lijkt wel of ze steeds dichter bij mij komt want ook met het beruchte kegelspel zoekt ze me steeds op en vraagt om aandacht en lichamelijk contact:)

Tijdens onze supervisiesessie hebben we geleerd dat we de kids bewust moeten maken van hun toekomstbeeld.. Dit heb ik die middag meteen toegepast door te vragen wat ze willen worden als ze groot zijn. 1 wilde zangers worden. Zij wilde haar woorden die ze fout geschreven had niet over doen. Ik vertelde op een lollige manier dat ze toch niet de verkeerde woorden kon zingen want dan zou niemand haar begrijpen. Ze kwam toen met een grandioos antwoord: “Ik kan toch ‘song’ schrijven” Och mensen ik kon het wel uitproesten van het lachen maarja dat deed ik natuurlijk niet…:)

’s Avonds hebben we de meiden naar het vliegveld gebracht en was dat het einde van 2 heerlijke weken!! Nu weer terug naar de werkelijkheid en gaan Heleen en ik het druk krijgen met het regelen voor onze ‘grote dag’ want dat duurt ook niet meer zo lang.
We kregen trouwens ook nog te horen dat we de 1e week van april met de kids op vakantie gaan naar Naiza. Dit is voor ons dan een werkvakantie:)

Enfin Heleen en ik zagen weer uit naar het weekend want er stond weer een uitje gepland.. Vrijdag hadden we een verjaardag van een moat waar we een gezellig feestje hadden!! Zaterdag hebben we een Hollandse markt bezocht en natuurlijk Hollandse boerenkool gekocht:)
’s Avonds een wéér een braai gehad met de 4 oudjes..

Zondag uit de kerk hebben we mijn verjaardag gevierd!!! Het is natuurlijk wel ff anders zo zonder je familie maar ik heb echt een schitterende verjaardag gehad met toch een beetje familie om me heen… Ook heb ik veel kaarten van mijn familie gehad dus voelde het toch vertrouwd:) ’ s Avonds zijn we met Lodewyk naar een kerk geweest waar wel 7000 mensen in konden. Het was een jeugddienst wat ik echt indrukwekkend vond, alleen al de grootte en het aantal mensen om me heen echt wauw!! Vandaag was ik echt jarig en werd ik verrast met een heerlijk ontbijtje buiten met een bos bloemen uit de tuin:) Kortom ik heb een heerlijk verjaardagsweekend gehad!!

Drukkie van Ester

• 08 Maart 2010 - 20:56

Marijke Romkes:

Hey Ester, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik ben blij om te lezen dat ze toch nog aan je verjaardag hebben gedacht daar, en dat je een fijne dag hebt gehad. Heb je onze kaart ook nog op tijd gekregen? Succes verder en de groetjes vanaf de giek.

• 08 Maart 2010 - 21:01

Je Stiefzusje:

Hey stiefzus..

Nou zo te horen heb je weer een heerlijk weekend gehad :D met alleen maar bbq's en dan zit ik mezelf hier maar uit te hongeren :P ik en reb hadden vandaag nog even geskeelert het was prachtig weer maar al was het weer nog zo lekker na 1 km was ik al bekaf en had ik het wel gezien.. maar na een paar moedige woorden van je zusje ( bijv.. Hey Jannie ben je afgevallen..wat juist niet zo is :P ) Ging ik als een speer haha maar bij het beruchte rood/witte paaltje zijn weer huiswaarts gekeerd :P...

Nou ik hoop dat je een leuke verjaardag heb gehad en dat je ons kado nog gehad heb....en het sauzijnbroodje hou ik nog te goed van je net als de bowl,balletjesgak,appeltaart,kwarktaart enz enz.... Ester slaaplekker en geniet dit ene uurtje nog van je verjaardag...

x Jannie ( je stiefzusje )

• 08 Maart 2010 - 22:45

Marijke Van Piet :

hallo ester

van harte gefeliciteerd met je verjaardag wat een belevenis om zo ver van huis je verjaardag te vieren
    ik wens jullie nog veel (vakantie)werk plezier

vr.gr marijke van piet

• 09 Maart 2010 - 11:19

Jeanet Lensen:

Ha Ester,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Zo'n bijzondere verjaardag zul je je je leven herinneren (wat een boel "je" haha)
    Ik vind het erg leuk om je belevenissen te lezen!
    Pas goed op jullie zelf en groetjes!

• 09 Maart 2010 - 16:35

Janneke:

Hey snoar
    Wel een dag te laat maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag he...!

Grx Janneke

• 10 Maart 2010 - 08:22

Bertha :

Hey ester hoe is het daar dan/
    Ik wilde je nog feliciteren met je verjaardag, Nog wel een beetje een verjaardags gevoel gehad?

Liefs kus Bertha

• 10 Maart 2010 - 23:13

Maria:

super om te lezen dat jullie werk ook "oogst" !
    xxx maria

• 13 Maart 2010 - 21:22

Ome Klaas En Alie:

Ester,we zijn natuurlijk geschrokken en teleurgesteld met het bericht wat we gehoord hebben. Maar we willen je toch laten weten dat we aan je denken.

• 16 Maart 2010 - 17:10

Tante Marjo:

ha die Ester
    nou je zus en stiefzusje hebben een nachtje op de veluwe gelogeerd ....
    en we hebben lekker geshopt in apeldoorn ...je begrijpt het voorjaar begint eraan te komen ,dus moest de nieuwe voorjaarsstijl weer aangschaft worden .
    Uitgeput liggen ze nu bij te komen alvorens ze straks weer richting de polder gaan
    afijn ze gaan met zakken en pakkken en dozen weer huiswaarts
    het was uiteraard bere gezellie ....dus doen ze het snel weer een keer
    zo je bent nu ff op de hoogte wat de dames hebben uitgevreten
    l gr

• 17 Maart 2010 - 13:06

Stuurlui Aan Wal:

Drukkie? Een drukkie van een dikke zwarte *** zeker:B

• 17 Maart 2010 - 14:11

Joke De Vries:

Hallo stuurlui aan wal als je lef hebt zet je je naam erbij

• 17 Maart 2010 - 20:31

Marijke Romkes:

Ja stuurlui aan wal, ik ben het helemaal met de reactie van joke eens, stoer hoor!

• 19 Maart 2010 - 12:35

Jan Loosman:

Beste stuurlui aan wal,

zo'n reactie op een site neerzetten daar bereik je helemaal niks mee als je nou echt je verhaal wil doen zoek dan gewoon mij op en zeg het dan maar doe niet zo kinderachtig om het op een site te zetten.. heb een klein beetje respect oké?

bedankt

• 19 Maart 2010 - 12:50

Maria:

Ben het met bovenstaande reacties eens.
    Ester, we zijn er voor je!