Incl. weekje Kaapstad..!! - Reisverslag uit Germiston, Zuid-Afrika van Ester Korf - WaarBenJij.nu Incl. weekje Kaapstad..!! - Reisverslag uit Germiston, Zuid-Afrika van Ester Korf - WaarBenJij.nu

Incl. weekje Kaapstad..!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ester

02 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Germiston

28 februari ’10 Germiston

Het heeft even geduurd maar hier is ie dan, mijn nieuwe verslagje inclusief een weekje Kaapstad!!

Maar om te beginnen zal ik ff vertellen dat ik bedreigd ben met een mes en dat door en meisje van 10 jaar…!! Schrik niet het is goed afgelopen!! Dit meisje heeft heel wat problemen o.a. epilepsie waardoor ze woedeaanvallen krijgt. Maandag was het weer zo ver en zat ze andere kinderen te plagen omdat ze haar zin niet had gekregen. Ze wilde de ruiten kapot slaan met een slipper en later pakte ze een riem en stond ze in de houding om mij te slaan. Even later rende ze naar de keuken en had het grootste mes uitgekozen uit de keuken en hief die in de lucht naar mij toe omdat ik tussen haar en de andere kinderen in stond. Poooeeehh hej dat was natuurlijk wel heftig, ik was stomverbaasd maar ook extra nieuwsgierig geworden wat er allemaal in dat kind speelt… De volgende dag werd er tijdens de ochtendvergadering meegedeeld wat er was gebeurd. Het rare was wel dat ze eigenlijk een groter probleem maakten over de broek waar het meisje zo boos om was dan om het feit dat ze een mes had gegrepen!! Hier waren Heleen en ik nogal verbaasd over maar later in de week heb ik er met een coach over gepraat en ook over de problemen die dit meisje heeft. Er wordt gekeken of ze naar een andere school kan of dat ze misschien van school moet en van Epworth omdat ze een bedreiging is voor anderen. Nou dat zegt jammer genoeg wel wat over haar problemen!!

Het mooie van dit meisje is dat ik
de volgende dag gewoon weer een knuffel van haar kreeg en weer lekker kon spelen:) Wat ik ook zo super vond is dat de aunty’s zo met mij meeleefden en maar bleven vragen hoe het met mij ging!
Oh ja woensdag hebben wij voor het eerst supervisie gehad waar we onze ervaringen en de gevoelens erbij op tafel konden leggen.

Ook samen met de kids heb ik gepraat over gevoelens. Ik had smileys getekend en dan moesten de meiden invullen wat ze kunnen doen als ze bijv. boos of verdrietig zijn. Het was zo prachtig om te zien wat ze voor oplossingen gaven: bijvoorbeeld dat ze konden gaan bidden als ze verdrietig waren of een rondje om het veld rennen als ze boos zijn:)

Donderdag hadden we Jeanne en Helene van het vliegveld gehaald en hadden het meteen al supergezellig saampjes. We zijn dit weekend samen bij familie Jonkers wezen kuieren (op visite gaan). Zij wonen buiten Pretoria op een plaas. Oooooooooh dit was zoooo mooi!! De route er naartoe was woest en wild en ons autootje kon het maar net trekken:) Die middag hebben we een schotje gewaagd..waahh ik moet zeggen het ging ons vreselijk goed af!! Daarna zijn we op wilddrive gegaan en hebben zebra’s, rooibokken, koedoe’s gezien. Stoer hoor zo met z’n allen in een bakkie!! Ook de braai kon deze avond niet gemist worden dus genoten we met een hele groep. Wat een gezelligheid en warmte wat we daar ontvangen. Voor het eten gingen we bidden: we stonden met z’n allen in een kring en hielde de handen vast en werd er een zegen gevraagd over het eten, wat toch wel speciaal was..

De volgende dag zijn we met Lodewyk naar de kerk gegaan en hebben genoten van een indrukwekkende dienst!! ’s Middags zijn we gezellig met z’n 5 naar tanny en ome Hein gegaan om een bakkie. Ook daar was het beregezellig en het voelde weer lekker vertrouwd:)

Dan nu het weekje Cape Town:
Ik kan niet anders zeggen dan: “WAUUUUWWWWW”:):):):):)

Sjongejonge wat hebben wij toch een supergave week gehad. Het waren maar 4 daagjes maar wij hebben er toch heel wat uit kunnen halen.
Maandag zijn we meteen na aankomst richting de haven gegaan om te kijken wat er loos was:) We werden meteen overgehaald om met een zeilboot mee te gaan. Eerst een beetje twijfelen maar nadat hij zei dat er ook champagne aan boord was tjah toen gingen we toch maar overstag:) Ik stapte aan boord en dacht laat eens vragen of er Nederlanders aanwezig waren en ja hoor er zat een leuk stel die toevallig ook nog eens op Urk zijn geweest met hun bootje!! Het was een supergave tocht, 40 graadjes, windkracht 8, zeehonden en dolfijnen gezien… Nou wat wil een mens nog meer!!
Dinsdag: Aquarium bezocht en naar een wijnboerderij geweest. Wijn + kaas geproefd waar ik normaal gesproken echt niets van moet weten. Maar ja hoor ik lust nu ook een wijntje:) Tijdens deze wijnproeverij hebben we een leuk stel uit Zimbabwe ontmoet. Ik ben meteen uit mijn droom gehaald over de arme en naakte mensen daar. Er wonen dus ook echt welgestelde mensen, gelukkig maar!!

Woensdag zijn we met een rode tourbus weggeweest die ons rond de Kaap leidde en alle mooie plekken liet zien! We stapten uit op de Tafelberg waar we een supermooi uitzicht hadden en dus heel wat poses innamen om mooi op de foto te komen:) Aan het einde van de middag zijn we bij Camps Bay uitgestapt om daar op het strand te genieten van het mooie weer en al het schoon eromheen…:) Het was net Miami beach dus wij vermaakten ons wel!!! ’s Avonds zijn we naar Mama Africa gegaan. Het was een echt Afrikaans restaurant met een Marimba band. Ooh dit was zo vreselijk gezellig en nog lekker ook!! Ik heb zelfs krokodillenvlees gegeten en dat was baie goed!!
Donderdag stapten we samen met 2 Australiërs in een busje richting Kaap de goeie Hoop. De route was baie baie mooi!! We zagen nog wat struisvogels wild rondlopen en ook de Baboons (blotebillenapen) ontbraken niet!! Nadat we eindelijk met het beroemde bordje op de foto stonden zijn we verder gereden naar het strand met de pinguïns. Toen ik het poortje open deed ontsnapten er meteen 2 maar dit bleek normaal te zijn.. Deze avond zijn Heleen en ik met Lucy en Andrew op stap gegaan want Andrew had een huwelijksaanzoek gedaan dus viel er wat te vieren!!! Deze avond was zeer geslaagd en hebben we ons weekje in Kaapstad gezellig afgesloten..!!

Veel drukkies uit Afrika

• 02 Maart 2010 - 19:13

Joke:

Hallo Ester gelukkig is het goed afgelopen dan heeft dat meisje zeker een probleem als ze dat doet als ze het maar niet bij de kinderen ook doet, zo te lezen was julllie vakantie super zo zie je ook nog eens wat en kom je nog eens bij andere mensen thuis. Nou werkse dan maar weer en tot het volgende verslag. Ps ben je al zenuwachtig nog een paar nachtjes slapen he. Oenki poenki van ons

• 02 Maart 2010 - 20:58

Maria:

Hai Ester,
    wat een prachtige foto's ik zag ze al staan op je hyves. Gaaf om dat een keer mee te maken! Geniet er nog maar even van, want voor je t weet, sta je weer met beide benen op urk.
    P.S. Leuk dat je op onze bruiloftsite gekeken hebt, kun je toch nog meegenieten van ver af hé?
    groetjes maria

• 03 Maart 2010 - 08:09

Laura Romkes:

Heeyyy Ester! Wat een verhaal zeg!! ik schrik ervan van dag meisje! Ik ben blij dat het goedgekomen is met het meisje! Hier schijnt nu af en toe de zon! maar bij jullie schijnt de zon de hele dag! Ik ben overmorgen jarig:D ik word alweer 12!

XxLaura

• 03 Maart 2010 - 16:26

Tante Marjo:

ha die Ester nou hier hebben we vandaag weer moeten stemmen [je weet dat het kabinet weer is ingestort ] hoe is dat bij jullie geregeld ? hebben jullie nog stemrechten voor Nederland gekregen via de ambassade? ...of hebben jullie dat niet geregeld? ...dat zou jammer van de stemmen zijn he!!!verder staan hier de sneeuwklokjes weer boven de grond en gaat het voorjaar weer knallen ...heerlijk En verder snap ik best die verhalen over het mooie Afrika ,toch zou dat anders zijn als je er moest wonen .veel zaken die in Nederland goed geregeld zijn ,daarin is Afrika nog niet zo ver En gezien dat soort problemen zou het niet mijn keuze zijn om daar wat op te bouwen . Lees maar eens boeken daarover!!!!dan kom je de rauwe realiteit wel tegen .Maar het is natuurlijk prachtig om het allemaal te mogen zien . Maar ik heb je ook al eens vaker gezegd dat er nog mooie landen ZAT zijn ......en tochhhhh je kan zeggen wat je wil ....maar als je op Urk loopt zo bij het strandje en de havens en al die eigen neergezette huisjes van vroeger ,dan moet je toch ook wel inzien dat Urk ook alles heeft !! dat mag ik als globetrobber toch wel zeggen he!! alvast de lieve groetjes vanuit de veluwe ..waar weer veel konijnenbontjes op de weg lagen ....morsdood STAMPERTJE!!!

• 03 Maart 2010 - 19:56

Marijke Romkes:

He ester, leuk verslag weer van je. Ben blij te lezen dat je het nog steeds zo naar je zin hebt (ok die bedreiging is dan wat minder) maar als ik die foto van jullie zie zijn we hier toch wel stik jaloers op je. Al hoe wel we hier ook eindelijk weer een beetje mooi weer krijgen!
    Nou de groetjes maar weer en succes daar verder.
    Groetjes van marijke

• 06 Maart 2010 - 23:23

Lums:

joehoe, weer wat meer gezien van het land afrika lekker er ff tussen uit geweest en veel leuke dingen mee gemaakt flipper gezien enzo gaaf!!!
    wat zul je een vrienden krijgen zo als je weer terug naar urk komt, als ze daar nu leuk wonen kun jij daar elk jaar weer ff om een hoekje kijken, maar net zoals tante marjo schreef urk heeft toch eigenlijk wel alles het is toch altijd weer een fijn gevoel als je na een weekje weg of langer weer over de ketelbrug en je zo in de verte urk weer ziet liggen, maar dat duurt voor jou nog wel ff het is nog ff lekker genieten daar voor je.

tis wat minder natuurlijk over dat stukje in het begin van je verhaal maar dat is gelukkig goed afgelopen en hopelijk dat het meisje met goede hulp haar woede beter kan beheersen dat er niet maar zulke rare omstandigheden zullen ontstaan.

maar was weer een leuk verhaal heb weer genoten:)

xxx lums

• 07 Maart 2010 - 08:52

Your Sis:

Hey Sis,

Al een beetje zenuwachtig?? Tomorrow is your Birthday.. Kan je eindelijk je kadotje openmaken.. OF heb je dat al stiekem gedaan:)See You tomorrow on Skype..

Big Kiss from your Sis

• 07 Maart 2010 - 19:31

Roel:

Ester, laat mij dan de eerste zijn en een beetje te vroeg maar ik (wij) feliciteren je van harte met je verjaardag.

Groeten van (van uit Istanbul)Janneke (van uit Urk) Roel, Johannes en Aliene

• 07 Maart 2010 - 19:45

Jannie Rini Jille:

ester van harte gefeliciteerd met je verjaardag niet te veel in de zon liggen dat doen wij ook niet

• 08 Maart 2010 - 08:06

Tante Alie :

dacht dat ik de eerste zou zijn maarja VANHARTEGEFELICITEERD met je verjaardag groetjes ome klaas en tante alie grietje marijke marjo

• 08 Maart 2010 - 08:22

Jannie Jille:

hiep hiep hoera vandaag is ester jarig maak er een fijne dag van

• 08 Maart 2010 - 10:08

Jan En Thea:

lieve ester
    nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.we doen het nu maar zonder een taartje .ja het is niet anders.nou een cadootje houden wij in petto.goed?
    afgesproken dan!!! groetjessssssss

• 08 Maart 2010 - 15:21

Oma:

Ester van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog veel gezonde en gezegende jaren toegewenst.Ik hoop je volgend jaar op ons vertrouwde Urk de hand te geven,dat je dan weer lekker hier bent hart.gr.van Bebe en Oma

• 08 Maart 2010 - 15:22

Tante Marjo:

8 maart ....? he! oja sausijsje eten , taart versieren , slingers neerhangen, ballonnen vullen met WATER!!! en dan zoenen met cadeaus .....maar afijn dat hoefde nu allemaal niet want Ester zit in Afrika ...hebben ze daar de boel nog voor je versierd ? in ieder geval VAN HARTE GEFELICITEERD en een topjaar in alle opzichten toegewenst
    l gr vanuit hetnu gelukkig sneeuwarme veluwe

• 08 Maart 2010 - 17:12

Laura:

Heeyy ester!!!

Van hartelijke gefeliciteerd met je verjaardag!!!

Groetjes Laura

• 08 Maart 2010 - 17:36

Marga:

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Wel een leuke dag gehad?

Liefs Marga

• 10 Maart 2010 - 20:51