De reis en onze aankomst
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Ester
08 Januari 2010 | Zuid-Afrika, Germiston
8 januari ’10 Germiston
Hoi alle voorbijgangers van deze site,
Hier zit ik dan in ons eigen huisje in Germiston. Eindelijk heb ik internet op mijn laptop zodat ik een nieuw verhaal kan typen voor op de site. Ik wil jullie natuurlijk op de hoogte houden over het wel en wee in het verre Zuid-Afrika. Nou hier komt het eerste verhaal:
Allereerst het afscheid. Dit was nogal een hele gebeurtenis. Heleen en ik hadden afgesproken dat we op Schiphol elkaar op zouden wachten. Onze beide gezinnen (+ mijn vriend, vriendin en nichtje) brachten ons tot aan de douane. Vanaf daar moesten we afscheid nemen. Van de voren had ik meerdere keren geroepen dat we niet moesten ‘kreten’ (huilen), ik probeerde me dan een voorstelling te geven hoe het afscheid zou verlopen. Maar toen het er op aan kwam vond ik het toch wel moeilijk om te beseffen dat ik voor een half jaar mijn vriend, familie en vrienden moest gaan missen. En ja hoor daar kwamen de tranen aangerold. Iedereen ff een dikke zoen geven en nog eentje en hup door de douane heen, nog snel zwaaien en dat was het dan. Vanaf dat moment viel er een last van mij af. Ik was klaar om de verre reis te maken en hoefde op dat moment niet meer te denken of ik iets vergeten zou zijn of nog snel iets regelen. Ik was namelijk mijn malariatabletten vergeten dus moest ik ’s morgens voor vertrek nog snel naar de huisarts om deze alsnog op te halen.
Eenmaal bij de gate aangekomen stond er op een scherm dat we een uur vertraging hadden. Dit kon de pret niet drukken want Heleen en ik waren dolenthousiast dus dat ene uurtje kon er wel bij.
De 2,5 uur naar Madrid vlogen snel voorbij en waren supergezellig. Heleen en ik hadden veel praatstof en spraken een meneer ( naast ons in het vliegtuig ) die toevallig ook naar Johannesburg moest vliegen dus hij had ook nog een flinke tocht voor de boeg.
In Madrid moesten we 6 uur wachten op onze volgende vlucht naar Johannesburg. Deze 6 uur gingen maar niet om en Heleen en ik vielen bijna in slaap. Gelukkig was Fred er om ons wakker te houden ( de meneer die ook Joh.burg als eindbestemming had) hij vertelde wat verhalen over zijn werk en dat hij al vaker in Z-A geweest was. Dit was gunstig voor ons want hij gaf wat tips over wat we echt moesten bezoeken tijdens ons verblijf en gaf tips over visa, telefoonkaarten, autorijden etc etc..
Half 2 ’s nachts stapten we op een groter vliegtuig richting Joh.burg. Heleen en ik waren erg moe en probeerden onze draai te vinden om de komende uren te slapen. Het was een lange nacht maar hebben af en toe kleine knippies (slaapjes ) kunnen doen, we hebben niet eens gemerkt dat er een film werd gedraaid dus dat zegt wel genoeg..
Deze vlucht duurde in totaal ruim 10 uur en zijn om 13.15 uur geland in Joh.burg ( 12.15 NL tijd ). Fred liep met ons mee om de koffers op te halen. Fred wachtte op 1 klein koffertje terwijl Heleen en ik op 2 grote koffers pp wachtten:) wij hadden dus een karretje nodig om dit mee te sjouwen. Er liepen allemaal jonge knappe gozers in uniform die ons begroetten met: “Hello, how are you?” waar wij natuurlijk vriendelijk antwoord op wilden geven hihi. Onze eerste indruk van de Afrikaanse bevolking was dus al positief:)
Eenmaal afscheid genomen van Fred zochten we naar Debby, zij zou ons op komen halen van het vliegveld. Op een gegeven moment zag ik een grote donkere man staan met een bordje ‘Epworth’ in zijn handen. Wij vroegen voorzichtig of hij naar ons zocht. En ja hoor hij was door Debby gestuurd om ons veilig naar Epworth te brengen. We liepen met onze bagage naar een parkeergarage waar heel veel grote en vooral dure auto’s geparkeerd stonden. Ergens tussen die dure auto’s stond een klein, wit, oud autootje waar wij ons in moesten proppen. De man ( Vusy ) liep weg om zijn parkeerkaart te betalen maar was na een half uur nog niet terug. Heleen en ik moesten er om lachen maar ondertussen speculeerden er een aantal verhalen door ons hoofd die we van velen gehoord hadden. Niet dat ons dat bang had gemaakt hoor…
Maar gelukkig Vusy kwam terug en bracht ons veilig naar ons huis in Germiston. Onderweg gingen wij heel goed opletten hoe het is om links te rijden. We vonden het maar raar hoor!
Toen we Germiston naderden zagen we wat ouwe krotten langs de weg staan. Wij probeerden op ons beste Engels te vragen of dit Germiston was, dit was niet het geval maar het waren wel de armere delen rond de stad. Hoe dichter we bij onze straat kwamen, hoe groter de huizen en hoe dikker de muren of hoger de hekken. Dit gaf toch wel een veiliger gevoel. Ook het terrein van Epworth was streng beveiligd door een grote muur met prikkeldraad en een hek met een bewaker ervoor. De huizen op het terrein ( inclusief ons huis ) zijn beveiligd door tralies voor de ramen en deuren.
Na kennis te hebben gemaakt met een aantal mensen van Epworth kregen we een rondleiding van Maureen. Onze coach was nog met vakantie dus de komende week kunnen Heleen en ik een beetje wennen aan het weer en onze draai proberen te vinden in dit verre land.
Ons huis is vrij groot en op het eerste gezicht redelijk netjes. Maar toen we onze koffers uit wilden pakken bedacht ik me toch maar. Het zag er allemaal vies en oud uit. Vooral de hoeken van de plafonds en op de grond zagen er vies uit. Het leek net of er allemaal vieze beestje rondliepen, en aangezien wij daar niet van houden… We zijn diezelfde middag meteen naar de supermarkt gegaan om allerlei schoonmaakmiddelen te kopen en zijn meteen gaan boenen!! Af en toe hoorde je een harde gil, dan was er weer een beestje tevoorschijn gekomen. Als ik terug kom in Nederland heb ik misschien wel mijn grootste angst overwonnen!
Hoi alle voorbijgangers van deze site,
08 Januari 2010 - 18:47
Petra Broeksema:
Ha meiden! Leuk om te lezen zeg! Jullie liever dan ik met al die beesten;) Ik hoop dat je die angst gaat overwinnen Ester;) Het gaat vast goed komen met jullie in dat land! Doe voorzichtig! Al die hekken staan natuurlijk wel ergens voor:P
Zet 'm op!
Liefs Petra -
08 Januari 2010 - 18:52
Maria:
hai wijfie,
heel erg leuk geschreven,
van spinnen blijf je beven.
nou geniet ervan, er valt daar heel wat te beleven!
groetjes, maria;) -
08 Januari 2010 - 19:11
Anna:
Ha Ester!
Ja ik volg niet alleen Heleen maar jou ook vanzelf.. Leuk verhaal!! Fijn dat de eerste indrukken van Afrika goed zijn.. Denk er wel aan: de eerste indruk zegt meer over jezelf dan de ander eh..:-) haha
Heel veel succes daar met spinnenjacht en de stage vanzelf!
grtzz. Anna -
08 Januari 2010 - 20:14
Roel :
Ik kan me nog wel iets herinneren over spinnen tijdens de trainingen. Dan ben je daar ook over heen als je weer gaat roeien!
In iedergeval heb ik een link naar deze site op onze site gezet.
Succes daar! -
08 Januari 2010 - 21:20
Marijke:
He Ester!!
Ook jouw verslag lees ik, net als die van Heleen. Leuk dat je dat zo kan volgen.Blij dat de 1e indruk positief is he. Succes daar!!
X Marijke -
09 Januari 2010 - 08:58
Ome Bas:
Goeie morgen. Langs deze weg samen met Heleen een hele goeie tijd toegewenst. Geniet ervan en laat je niet kisten.
Gr. Bas en Cobie en kids -
09 Januari 2010 - 09:23
Je Neve :
wanneer gaan we skypen? raarr -
09 Januari 2010 - 09:37
Je Stiefzusje Jannie:
Hey Ester
Nou ik mis je wel hoor gisteren met de patat vooral :P we proberen onze emoties gewoon weg te eten... haha maar toen ik je even op skype zag werd ik wel een beetje jaloers op je.. jij in de bikini en ik stond daar met een dikke winterjas
nou ester veel plezier..
gr Jannie -
09 Januari 2010 - 10:04
Ikzelluf:
Heej allemaal,
Ik vind het superleuk om al de reacties van jullie te lezen. Ik hou jullie op de hoogte en blijven kijken he? :D
groetjes uit het warme Afrika (#) -
09 Januari 2010 - 12:03
Anita Korf:
Ey Ester ,
Ik had je site ok van Johannes gekregen :D Wel gaaf! Ik ga zorgen dat we in Afrika komen !!
Veel Plezier
Xx -
09 Januari 2010 - 12:35
Oma.:
hoi ester.
ik heb je verslag gelezen
en ik leef met je mee we hebben ons visje op dus nu de ogen laten beschieten goede zondag
oma -
09 Januari 2010 - 12:52
Willeke Weerstand:
Hee ester
Leuk om zo je verhalen te lezen..
Nou succes en doe voorzichtig ;)
xxx -
09 Januari 2010 - 15:58
Marga:
Eeeey Es!
Leuk om te lezen!
Zal mij benieuwen of je ooit over die angst heen komt, want dan moet ik ook maar eens een trip naar Afrika maken hihi...
Geniet ervan, laat alle indrukken lekker over je heenkomen en ik zal je site volgen.
Liefs Chris en Mar -
09 Januari 2010 - 16:02
Marijke Woord:
Hee Nicht,
Geniet er van. Ik had niet verwacht dat jullie het droog zouden houden bij het afscheid. Grote mond, klein hartje. Typisch de Boer.!
Groeten Marijke
09 Januari 2010 - 22:57
Johan En Marijke:
hallo ester, leuk om je verslag te lezen. we hebben gelijk skype op de computer gezet om af en toe eens te kunnen bellen. het is hier op urk bijzonder koud dus tot nu toe mis je nog niks. een goede zondag en tot later. gr. vanaf de giek -
10 Januari 2010 - 12:06
Dineke:
Hej Ester,,
Leuk verhaal... wel spannend hoor,, tussen al die vreemde mensen:P
Veel plezier daar en ik hoop dat je veel foto's op de site neer zet;)
X Dineke -
10 Januari 2010 - 15:17
Tante Marjo:
ha die Ester en Heleen
ons een beetje lekker maken met die warme temperaturen ! wordt er ook nog GEWERKT!!afijn ga er maar van uit dat dat ook nog gaat geschieden
je bessien kreeg vervanging vanmorgen uit de kerk van je zus en nicht ....wat natuuuurrlliijk leide tot commentaar van je neven!..je hoort het in gedachten al ....tevens hebben we met z,n allen Jan opgevangen die de weekenden afteld!!!verder lees je van iedereen dat het hier nog sneeuwd DUS je tante ziet het niet meer zitten .Van je bessien moest ik je de hartelijke groeten overbrengen en voorzichtigheid geboden .Heleen kun je het nog uithouden met mijn geliefde nichtje? i hope so .Beiden een lekkere werkweek toegewenst
l gr -
10 Januari 2010 - 19:07
Lummie:
Hee:)
Alweer bijn een week weg wat gaat het snel....
wat een leuk verhaal en wat een belevenissen allemaal, heerlijk warm daar ben echt jaloers tis hier maar koud en het zal de komende tijd hier ook nog niet warmer worden dus toch maar ff een ticket naar jullie boeken haha kun ik daar ook op de bikini rond lopen!!!!hee veel plezier daar ik hou de site in de gaten voor de leuke verhalen.
xxx lums -
10 Januari 2010 - 19:07
Lummie:
Hee:)
Alweer bijn een week weg wat gaat het snel....
xxx lums -
12 Januari 2010 - 19:13
Marina Loosman:
ha esther (en heleen)
alles goed? wat een leuke foto met dat jongetje. erg veel succes
groetjes marina -
17 Januari 2010 - 16:47
Ap Snoek:
leuk hoor om zo ff te lezen geniet ervan jelui
xxxies -
02 Februari 2010 - 20:12
Stieneke:
heej ester wat zien ik moeten je brouwtjus wier udoan worrun.
hahahaha nou geniet nog maar even van de ervaring want voor je het weet zit de hars er al weer op ;)
groetjes van stieneke